-Strooidienst klaar vanaf 1 november-Stad subsidieert kampvervoer-Stad akkoord met aanleg fiets-o-strade tussen Herentals en Balen.

Strooidienst staat klaar vanaf 1 november
Tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012 staat een ploeg van de uitvoeringsdiensten opnieuw vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat om de gladheid van de wegen te voorkomen en te bestrijden. Het stadsbestuur doet een beroep op MeteoServices om te bepalen wanneer de strooidienst uitrijdt. Die dienstverlening kost 1.355,20 euro.

Het stadsbestuur dankt de inwoners van Herentals die vorige winter na sneeuwval de stoep voor hun woning sneeuw- en ijsvrij maakten en doet een oproep om dit te blijven doen. Dit is niet alleen een daad van goed burgerschap, het is ook een verplichting die sinds 1942 in onze stad van kracht is.

Stad subsidieert kampvervoer
Het stadsbestuur helpt jeugdverenigingen met het vervoer van kampmateriaal. Hiervoor zijn twee vrachtwagens beschikbaar. Soms huurt een vereniging zelf een of meer vrachtwagens omdat twee vrachtwagens niet voldoende zijn, of omdat het vervoer in het weekend of op een feestdag gebeurt. In die gevallen geeft de stad wel een subsidie van 75 procent van het huurbedrag. Chiro Morkhoven en KSJ Herentals ontvangen dit jaar deze subsidie voor hun kampvervoer.

Stad akkoord met aanleg fiets-o-strade tussen Herentals en Balen

Het stadsbestuur gaat akkoord met de voorstellen van de provincie om een fiets-o-strade aan te leggen tussen Herentals en Balen. Deze fiets-o-strade is een breed, functioneel fietspad dat een onderdeel is van een overkoepelend fietsroutenetwerk in de provincie. De provincie betaalt de kosten voor studie en aanleg van de fiets-o-strade. Deze kosten worden geraamd op 7.648.948 euro.